Marketing begreber og deres forklaring

Der er en masse marketing begreber og
forkortelser når man arbejder med online marketing. Flere af dem kan være så godt som umulige at forstår, hvis man ikke har arbejder med dem i forvejen, så her kommer en guide til de mest brugte.
Listen over marketing begreber er i alfabetisk orden, ikke rangeret efter popularitet

AdWords

Adwords er Googles løsning for betaling for at have annoncer øverst i søgeresultaterne.

CMS

CMS står for Content Magement System (CMS), og det er den software, som bruges til at designe hjemmesider i. Det er ligeledes gennem en hjemmesides CMS at man redigere, vedligeholder og kontrollere hjemmesiden. Der findes mange forskellige systemer, nogle koster penge og andre er gratis. Den mest populære er WordPress, der er gratis, men der er også Drupal, Sitecore, Umbraco og mange andre.

CPC

Cost per click (CPC) er lidt ligesom Pay-Per-Click (PPC) der vil blive forklaret senere.
Det er prisen, som du skal betale for et klik på din annonce. Med annonce indlæg foregå det sådan, at den der betaler mest for per klik, bliver vist for forbrugeren, og CPC er altså den maximale pris, du er villig til at betale for et klik. Om din annonce bliver vist, afhænger altså af om der er nogen der vil betale mere for det.

CPO

CPO står for Cost per Order og det er det, som det koster at få en order. Det er altså det skal regnes med, så man kigger på hvad det koster en at sælge en order.

CRO

Conversion Rate Optimization (CRP), på dansk konverteringsraten optimering. Det handler om hvor mange af de besøg, du får på din hjemmeside, der giver et salg. CRO er så optimering af kunderejsen, så flere besøg føre til salg

CTA

CTA står for Call to action og hænger meget sammen med CRO. Det er det der skal få kunden til at gøre det, som du ønsker de går, f.eks. købe dine vare, læse dit opslag, tilmelde sig dit nyhedsbrev.

CTR

CTR er en forkortelse af Click Through Rate. På dansk hedder det klikrate. Det beskriver hvor mange af brugerne der klikker på et link. Det kan altså bruges til at sige noget om hvor mange procent af dem, der har set en annonce, der klikkede på linket.

Keyword

Keyword er det man kalder de ord, som brugerne søger efter. Det er relevant, når man skal finde ud af, hvilke ord man skal bruge på sin hjemmeside.

Linkbuilding

Linkbuilding er en del af SEO. Det handler om at øge trafikken på din hjemmeside med en kompilation af links internet på din side og fra andre hjemmesider.

Meta beskrivelse

Meta beskrivelse er en beskrivelse af en bestemt hjemmeside eller underside på en hjemmeside. Det det den beskrivelse der står på søgeresultaterne på de forskellige søgemaskiner, f.eks. Google. Den har to formål. Det primære er at give brugen lyst til at trykke sig ind på din hjemmeside. Det andet formål at hjælpe din hjemmeside til at blive fundet på de helt ringe keywords (søgeord).

PPC

Pay-Per-Click (PPC) er det samme som Cost per click (CPC) der er blevet forklaret tidligere. Det fungere ved at du kun betaler for de klik, som din annonce får, og ikke bare for fremvisningen af annoncen. Et eksempel på et sted, hvor man kan lave PPC er Google AdWords.

ROI

ROI står for Return On Invenstment, og det handler om hvad man får af værdi i forhold til hvor mange penge man har kastet i f.eks. et annonce projekt.

SEM

Search Engine Marketing (SEM). Det er altså alt det man kan gøre for at lave marketing på søgemaskiner. Det er delt i to. På den ene side SEO, og på den anden side AdWords og PPC.

SEO

SEO står for Search Engine Optimization eller på dansk søgemaskineoptimering. Det er altså alt det man kan gøre for at en hjemmeside ligger højt i søgemaskine resultaterne, herunder arbejde med keywords og Linkbuilding.

SERP

SERP står for Search Engine Result Page, og er altså en søgemaskines søgeresultat. Sagt med andre ord, så er det den liste af resultater som f.eks. Google, Bing, DuckDuckGo giver, når en bruger søger på en bestemt søgeord (Keyword)

SMM

SMM er Social media marketing. Og dækker altså over alt hvad der har med marketing på sociale medier (SoMe) at gøre.

SoMe

SoMe står for sociale medier. Altså medier som Facebook, LinkedIn, Instagram, Snapchat osv.

Det var GreenSEO’s liste over marketing begreber og forkortelser. Kontakt os hvis du skal have hjælp med web, seo eller anden online marketing!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *