Handikap skilt i græs - Photo by Yomex Owo on Unsplash

Hvad er tilgængelighed?

Tilgængelighed handler om at gøre ens side tilgængelig for alle – også hvis de f.eks. har et handikap, har nedsat syn eller er ordblinde.

Alle danske myndigheder skal overholde WCAG, der er de internationale retningslinjer for tilgængelighed. Alle andre kan bør dog også tænke over disse ting, særligt når man ved at det er estimeret at ca 20% af alle brugere har en eller anden form for udfordring.

Det første du skal tænke på, er om din sider er optimeret til at blive læst højt. Her er det bl.a. vigtigt at du tjekker om dine overskrift opbygning er korrekt, altså om det vil give mening at få læst siden højt i den række følge som overskrifterne siger – tænk her over at H1 overskrifter kommer først, så H2, så H3 og så videre.

Få man læst siden højt, vil man også få læst link højt, uden at den omkring liggende tekst. Det er altså vigtigt at du tænker over at dine link er sigende og ikke blot er “Læs mere” eller “Klik her”.

Husk at lave alt-tekst til alle billeder, hvor der er informationer eller tekst på. Det er vigtigt, da blide, svagtseende eller ordblinde eller ikke har en chance for at få alle informationer med.

Tænk over farverne på din side. De skal også kunne læses hvis man er svag seene eller farveblind.

Der kommer meget mere information om tilgængelighed senere, men her er lidt du kan gå i gang med.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *