Hvad er SEO?

De fleste der arbejder med web har nok hørt om SEO, men i tilfælde af, at du ikke ved hvad det er, så er her en kort gennemgang.

SEO står for Search Engine Optimization eller på dansk søgemaskine optimering. Det handler om at optimere ens hjemmeside til de kriterier søgemaskinerne (særligt Google) har. Det vil betyde at man naturligt vil ligge højt i søgeresultaterne. En anden mulighed for at ligge højt, er at betale sig fra det, ved f.eks. at bruge Google Adwords. Det vil vi kommer ind på i et andet indlæg.

Der er mange måder, at optimere sin hjemmeside på, og mange af disse vil vi komme i dybden med i andre indlæg, men for nu, for du lige et par hurtige råd.

  1. Undersøg hvad brugerne søger på, når de ser din hjemmeside, og sørg for at bruge disse ord i dine manchetter og overskrifter. Du kan undersøge hvilke ord brugerne søger på, når de ser din side, ved at bruge Google Search Console.
  2. Husk at optimere alle sider på din hjemmeside, og ikke kun forsiden.
  3. Glem ikke dine brugere. Det virker ikke at lave alle mulige ting, hvis brugerne ikke gider læse din indhold.
  4. Lad være med at prøve at “snyde” ved at bruge placere usynlig tekst på siden, bruge diverse uautoriserede programmer til at give et kunstigt antal besøg eller arbejde med såkaldte “link farms”.
  5. Overhold generelt Googles retningslinjer, da det kan ramme hårdt på din placering, hvis de opdager du ikke gør.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *