Webkommunikation – 8 gode råd til webkommunikation

Når man skriver til web er det vigtigt at indholdet man laver er tilpasset til det. Her kommer 8 gode råd, som hjælper med det!

  1. Undersøg din målgruppe. Hvis du ved hvem du skriver til, så kan du bedre skrive så de vil læse det.
  2. Læs korrektur! Det er vigtigt at det du skriver giver mening, hvis du have folk til at vende tilbage. Læs derfor korrektur på dit indhold!
  3. Skriv den rette længde. Det du skriver skal være langt nok til at læseren får den information der er mening, men ikke så lang at læseren giver op. Arbejd evt. med 80/20. 80% af læserne får alt den information de har brug for, og de sidste 20% kan spørger i kommentarfeltet, skrive til dig, eller lign.
  4. Husk at overholde lovgivningen. Indeholder dine indlæg reklame, så skal du være sikker på at gøre opmærksom på det. Du kan læse mere om dette på Forbrugerombudmandens hjemmeside.
  5. Sæt dine overskrifter korrekt op. Først H1, så H2 derefter H3 og så videre. Dette er særlig vigtig hvis teksten bliver læst højt, hvis læseren f.eks. er ordblind.
  6. Lav gode linkhenvisninger der giver mening. Du må aldrig lave link som ‘Læs mere her’. Lav i stedet links som i punkt 4, hvor man kan læse hvor linket fører hen i selve link teksten. Dette er både for at det giver mening hvis det bliver læst højt, men også får gøre det nemmere at skimme teksten.
  7. Husk SEO når du skriver! Hvis du vil findes på Google, så skal du bruge de rigtige ord i dine artikler. Du bør derfor enten selv lave, eller få lavet en søgeordsanalyse.
  8. Skriv en metabeskrivelse. Det er den beskrivelse som bliver vist under linket til dit indlæg på Google. Det er den tekst, som skal få brugeren til at vælge dit indlæg i stedet for en andens.

Hvis du har brug for hjælp til din webkommunikation, så er GreenSEO klar til at hjælpe!

Kontakt os gerne med spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *