Handikap skilt i græs - Photo by Yomex Owo on Unsplash

5 gode råd til tilgængelighed

Offentlige institutioner er underlagt lovgivning om at deres hjemmesider skal være tilgængelige. Dette er ikke et krav til private virksomheder, men derfor kan det stadig være en god ide at tænke over det. Her kommer 5 gode råd til at komme igang!

  1. Sæt dine overskrifter korrekt op. Først H1, så H2 derefter H3 og så videre. Dette er særlig vigtig hvis teksten bliver læst højt, hvis læseren f.eks. er ordblind.
  2. Lav gode linkhenvisninger der giver mening. Du må aldrig lave link som ‘Læs mere her’. Lav i stedet links som i punkt 4, hvor man kan læse hvor linket fører hen i selve link teksten. Dette er både for at det giver mening hvis det bliver læst højt, da man så får en række af links, og hvis teksten er ‘Læs mere’ på alle ens links, så er det umulige at skille ad.
  3. Tænk over dine farver! De farver du bruger skal være forskellige nok, til at man kan læse teksten uanset om man er farveblind, svagtseene eller andet. Af samme grund bør man ikke have tekst henover billeder, hvis der ikke er en særlig baggrund til billederne.
  4. Brug det gratis plugin ‘Funkify‘ til Google Chrome. Det gør det muligt at se hvordan ens hjemmeside ser ud og fungere, hvis man f.eks. er ordblind, farveblind, svagtsene eller har rystelser på hånden.
  5. Husk også at gøre evt. dokumenter på din hjemmeside tilgængelige efter samme præncipper!

Hvis du har brug for god råd eller hjælp, så kontakt GreenSEO. Vi laver bæredygtig online marketing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *